S.S.A. TAKMIČARSKI PROGRAM

Kako mu i samo ime govori, program je namenjen svima koji se profesionalno bave skijanjem ili koji žele da postanu takmičari u disciplini Alpsko skijanje.

andermatt

Novajlije:

U ovu grupu spadaju kandidati koji su posle završene opšte obuke u sticanju skijaškog znanja na simulatoru skijanja i nakon završenog ski kampa na snegu, pokazali talenat i želju da počnu da se profesionalno bave skijanjem.Kako imamo veoma dobro razrađen model selekcije, od odabira dece iz školskog programa obuke, do selekcije klijenata iz rekreativnog programa Ski Akademije, možemo reći da imamo mogućnosti za veoma kvaitetnom selekcijom budućih skijaških nada. U grupu “novajlije” upisujemo decu starosti od 6 do 9 godina. To je uzrast koji je pogodan za izgrađivanje budućih skijaša na najviši tehnički i psiho-fizički nivo. U zavisnosti od uzrasta i nivoa znanja, decu razvrstavamo u grupe – posebne jedinice takmičarskog programa, i za svaku grupu posebno pravimo plan i program treninga.

Takmičari:

grossarl-kinderskikurs-gr

U ovu grupu spadaju deca, koja su već registrovani takmičari pri Ski Savezu Srbije. Pored takmičara koji su ponikli iz našeg kluba, kroz gore pomenuti selektivni model, tokom letnjeg perioda programu se priključuju i deca koja se takmiče za različite klubove u Srbiji a koja tokom leta nemaju uslova za kvalitetan trening.

Tokom letnje sezone, projekat “Ski Akademija” na Adi Ciganliji u Beogradu, okuplja veliki broj takmičara iz različitih Ski klubova u Srbiji i praktično je centar skijaškog zbivanja u van sezonskom ski kalendaru takmičenja. Kroz raznovrsnu lepezu treninga, uz rad i druženje, osnovni cilj, letnjeg dela takmičarskog programa, je da okupimo decu iz svih ski klubova u Srbiji i da ih kroz zajednički rad, usmeravamo ka višim ciljevima u sportu, eliminišući faktore konkurentnosti i suparništva između klubova.

Šta podrazumeva jednogodišnji ciklus trenažnog procesa, Takmičarskog programa, Ski Akademije: