Korekcija tehnike

Ukoliko želite da vašu tehniku podignete na viši nivo, da ispravite usvojene greške i konačno naučite pravilno da skijate, pre zakazanog časa na simulatoru skijanja, sakupite snagu, stanite pred ogledalo i glasno recite: "Ja ne znam pravilno da skijam, moram da shvatim da skijanje nije jurcanje po planini nekontrolisanom brzinom i da su deset godina mog skijaškog staža, tek nekih 80 dana na snegu sa velikim godišnjim pauzama.  Hoću to da promenim i zato ću svoje znanje prepustiti školovanim ljudima koje ću slušati tokom celog toka moje obuke".

  Primeri iz prakse:  

"Dobar dan, ja sam potpuni antitalenat. Dve leve noge imam. Nema kod koga nisam bila, ko me nije učio, i na Kopaoniku i na Jahorini, bila sam i na Zlatiboru, svi su bili dobri, trudili se oko mene, međutim ja sam totalni antitalenat. Na Kopu su me isterali iz škole, rekli mi da prvo naučim koje mi je leva strana a koje desna. Ja se zbunim u trenutku, znate i sa vožnjom je isto, evo već deveti put izlazim na polaganje. Zbunim se u trenutku, ne znam, baš sam smotana. Jel bih mogla da probam kod vas? Al nemojte da mi se smejete..."

"Dobar dan, znate ja sam nekada skijao, kada su skije bile 2.15cm, znate, stara tehnika, koleno u koleno. Nisam dugo stao na skije, pa bih želeo da naučim taj Karving. Jel može to kod vas ?"

"Dobar dan, Ja sam htela da se informišem oko ove obuke skijanja, naime, davno sam skijala. Redovno sam išla na skijanje, pa sam prilikom jednog nezgodnog pada polomila ruku. Od tada nisam smela da stanem na skije, plašim se da opet ne padnem, razumete? Toliko želim da skijam ponovo, jel mi verujete da sanjam kako skijam, a užasno se plašim..., pa rekoh da li je kod vas bezbedno da ponovo stanem na skije?"

"Ćao druže, vidi ja dobro skijam, mislim, vrhunski skijam, bio sam i GSSovac na Jahorini, mislim nešto kratko, par dana, mislim, jeste da dugo nisam stao na skije, ali ostalo je to, znaš zabeleženo. Imao sam i povredu neku, na ruci, podkolenica, sad nije ni važno, hteo bih malo da uđem u trening, mislim, videćete vi, možda nešto malo da se ispravi, znaš, malo nešto, dobar sam, mislim, znaš. Jel radite to, mislim, da dođem, jel može, a ?"

home-featured-img-2

NEMA PROBLEMA, NE BRINITE, POTREBNO JE SAMO DA ZAKAŽETE VAŠ ČAS, SVE OSTALO JE NAŠA BRIGA

 

 ŠTA ĆETE UČITI? 

p17t1i00ot1nu3au61q291ri4vg4.pngPravilan stav | Pravilna Raspodela težine | Pravilan ulazak u paralelni stav | Ritam i Tajming | Uski i Široki hodnik | Vožnja na rubnicima | Kontrola brzine

 KAKO DA SE PRIPREMITE ZA ČAS: 

p17t1i00ot1nu3au61q291ri4vg4.png- Molimo vas da na zakazani čas doete 15 minuta ranije, kako bi na vreme startovali sa časom.
- Obucite se sportski: dugi rukavi, ski čarape, ski pantalone (zbog mokre podloge) ili ponesite presvlaku.
- Na čas možete poneti vašu ličnu ski opremu (skije, cipele, snowboard).

 

Zbog čega moram da ponovo vozim u plugu ?

Plug je osnova skijaške tehnike. Temelj zgrade od koje zavisi sigurnost svih spratova. U plugu učite osnovni stav sa pravilnim prenošenjem težišta tela sa jedne noge na drugu. U plugu učite tajming kretanja i pripremate se za ulazak u tehnički zahtevnije elemente u kojima je redosled prenošenja težine-oslonca tela, rotacije i zarubljivanja skije uslovljen dobro savladanom prethodnom zadatku.

Što ne mogu da skrećem u desnu stranu kao u levu?

Kao što u pisanju niste podjednako vešti sa levom i desnom rukom tako je i kontrola tokom skijanja drugačija dok ste oslonjeni na levu ili desnu nogu. Zbog boljeg osećaja u kordinaciji vaše dominantne noge, kontrola ulaska u zaokret  je, ako ste dešnjak, mnogo bolja u levu stranu. Sistemskim vežbanjem, razlaganjem složenih pokreta i uvođenjem u pravilan ulazak u zaokret, uz dobar oslonac i tajming, veoma brzo vas dovodimo u srazmeran nivo veštine i jedne i druge strane tela.

Imao sam povredu kolena pre deset godina, ne znam da li smem da skijam?

Obično je trauma iz prošlosti zaključala ponovnu opciju za skijanjem. Nakon konsultovanja sa našim stručnjacima a zbog veoma kontrolisanog uvođenja u ponovno bavljenje sportom, veoma ćete bezbedno skijati na simulatoru što će vas nakon nekoliko sati treninga potpuno pripremiti za osvajanje novih snežnih prostranstava.