Istorijat

istorijat1SKITRACK EVOLUCIJA

Prvi ski simulator u Jugoistočnoj Evropi proizveden je i instaliran 2005. godine na Adi Ciganliji u Beogradu, na čijem mestu je danas centrala njegovog najmodernijeg naslednika (model no. ST6001). Mnogi nedostaci prvog simulatora usavršavali su se kroz praksu a mnoge ideje su se rađale kroz mnogobrojne zahteve tadašnjih korisnika. Podloga slična kvalitetnijem tepihu, fiksan nagib platforme i jednolična brzina rada, veoma brzo su zasitili zahtevnije korisnike a tehnički nedostaci prvobitnog sistema vrlo brzo su nas primorali da razmišljamo o modernizaciji tadašnjeg simulatora. Uz veliki entuzijazam i nepresušan izvor energije celokupnog Skitrack tima, veliku pomoć mnogobrojnih klijenata, raznih profesija, čije nam je znanje veoma koristilo, 2009 godine pravimo prvu modernizaciju sistema. Godinu dana kasnije (2010) dolazi do značajnije modernizacije sistema kojim sistematizujemo i projektno puštamo u rad moderni model našeg ski simulatora: ST6000, prvi simulator skijanja u ovom delu starog kontinenta sa promenjivim nagibom platforme, promenjivom brzinom rada i novom polietilenskom ski podlogom.

Danas, posle mnogih modifikacija, Skitrack ski simulatora, možemo se pohvaliti velikim brojem obučenih skijaša i bordera, punim kapacitetom rada simulatora tokom zimske sezone i velikog broja medalja od strane članova našeg racing tima. Krajem 2013, izbacujemo konstruktorsko „čudo“, mobilni ski simulator „SKITRUCK“ koji znatno širi naš opus delovanja, što nam omogućava neograničene mogućnosti u popularizaciji skijanja i snowboarda, na bilo kom mestu u bilo koje doba godine.

SKITRACK VIZIJA

Želja nam je da se energija našeg Nacionalnog brenda Skitrack proširi po celoj Srbiji, kao i po zemljama bivše SFRJ (prva faza razvoja) gde ćemo izgraditi dovoljan broj ski simulatora koji će znatno popularisati i omasoviti skijanje kao sport u urbanim sredinama.

Takođe želimo da pored ski simulatora kroz naredne faze popularizacije skijanja u urbanim sredinama, instaliramo što veći broj outdoor skijališta na veštačkim podlogama, kao dopunski vid popularizacije skijanja u urbanim sredinama.

Sikitrack vizija podrazumeva evoluciju fizičkih i tehničkih priprema u određenim sportskim disciplinama, u urbanim sredinama, koja se prilagođava uslovima modernog doba, gde čovek ima veoma malo vremena da se bavi sportom i adekvatno pripremi pred odlazak u prirodu. NAŠA FILOZOFIJA NE ŽELI DA IZOLUJE ČOVEKA OD PRIRODE, VEĆ DA GA NA SPECIFIČAN NAČIN MAKSIMALNO PRIPREMI ZA NJEGOV KVALITETNIJI BORAVAK U NJOJ.

Slika br. 15

U S K O R O !!!